Gdy wysyłasz nam logi, samodzielnie z Ustawień lub automatycznie, jeśli coś pójdzie nie tak, otrzymujemy techniczną migawkę z tego urządzenia, która pomaga nam zbadać problem. W zależności od tego, z jakiej aplikacji i funkcji korzystasz, może ona zawierać:
Nazwy i ścieżki do plików, folderów lub zdjęć. Widzimy pełną ścieżkę, a nie tylko konkretne elementy, ale nigdy zawartość Twoich plików.
Szczegóły zdjęć. Informacje o aparacie i dane techniczne (np. model aparatu i ekspozycja), miejsce wykonania zdjęcia, jeśli jest zapisane w pliku, oraz informacje o rozpoznanych osobach lub twarzach, jeśli ta funkcja jest włączona.
Informacje o Twoim koncie i urządzeniu. Nazwa użytkownika, nazwa urządzenia, wersja aplikacji i systemu oraz, na współdzielonym komputerze, inne konta Windows, które korzystały z aplikacji na tym komputerze.
Zapis ostatniej aktywności i błędów w aplikacji. Backup, synchronizacja, archiwizacja, ręczne transfery, komentarze i inna aktywność w udostępnionych albumach, które części aplikacji były używane oraz wszelkie napotkane problemy.
Ustawienia aplikacji i podstawowe dane techniczne. Pomagają nam odtworzyć i naprawić problem.
Dotyczy to tylko samej aplikacji: nigdy tego, co jest w Twoich plikach, ani niczego innego na Twoim urządzeniu.
Automatyczne raporty o błędach (wysyłane bez Twojego udziału) są znacznie mniejsze: zazwyczaj zawierają tylko opis samego błędu.
